Staat er een kinderfeestje of ander evenement voor kinderen op de planning binnenkort? Huur dan een poppenkast theater op locatie! Een poppenkast theater op locatie is ideaal om kinderen leuke entertainment te geven en een topdag te bezorgen.

Als eerste een klein stukje geschiedenis

Een poppenkast was een vorm van het vertellen van een verhaal. Dit kwam al voor in de Middeleeuwen. Vroeger konden de meeste mensen niet lezen en schrijven. De bevolking was dus veelal analfabeet. Hierdoor konden ze geen boeken lezen. Mensen die wel hadden leren schrijven en lezen, vertelde op deze manier boodschappen over aan de bevolking. Hierdoor begrepen ze het wel en was de boodschap of het verhaal direct duidelijk.

Waarom een poppenkast?

Een poppenkast helpt kinderen op een vriendelijke manier hun fantasie te ontwikkelen. Een poppenkast theater op locatie is een interactieve voorstelling. De kinderen worden dus betrokken bij de opvoering en beleven samen in groepsverband een leuk verhaal.

Verschillende vormen van poppenkast theater

Een poppenkast is een theater waarbij gebruik gemaakt wordt van handpoppen en een verhaallijn. Het theater is een kast of cabine waarin de poppenspeler zich bevindt samen met de handpoppen of marionetten. De poppenspeler zit onder het speelvlak of verbergt zich staande. In het geval van marionetten is er een bank achter de kast waarop de poppenspeler zich kan verplaatsen. Hij of zij zit(ten) dan achter het toneel en kijken omlaag richting de poppen. De cabine kan dus vrij klein zijn tot grotere formaten afhankelijk van waar de poppenspeler zich bevindt en of er één of meerdere spelers in het stuk aanwezig zijn.

Waar zou een poppenkast geschikt zijn?

Een poppenkast theater op locatie is een leuke en interessante optie op onder andere kinderfeestjes, scholen, naschoolse opvang, peuterspeelzalen, buurthuizen, kinderdagverblijven en bibliotheken bijvoorbeeld. Uiteraard is het ook geschikt op andere locaties waar kinderen bij elkaar komen. Het komt ook voor dat het poppenkast theater gehuurd wordt voor ouderen in verband met hun kleinkinderen, ouderen met dementie en in instellingen met mensen die een verstandelijke beperking hebben.

De voorstelling

De meeste voorstellingen zijn voornamelijk spannend en speels. Denk hierbij aan een mengsel van theater en poppenspel. Elk verhaal sluit aan bij de leefwereld en fantasieën van de kinderen in het publiek. Voorbeelden zouden kunnen zijn dat poppen samen spelen, hun verjaardag vieren, een avondje alleen thuis zijn als papa en mama weg zijn.

Categorieën: Entertainment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *